16.11.2023 Ruusujuhla

19.11.2023 / Kuvat ja tekstit: Eero M Ylitupa

Oulunkylän seurakunnan pappi Raivo Savik soittaa viulua

Syyskausikin on jo kulunut niin pitkälle, että on Ruusujuhlan aika. Aika ojentaa osalle jäsenistämme ruusu yhdistyksen onnitteluna heidän syntymäpäivästään. Maunulan kirkolle Seurakuntasaliin on kokoontunut 31 jäsentämme.

Aluksi Raivo Savik ja Maija Pesonen-Kareinen esittivät meille tuttua musiikkia: Myrskyluodon Maija, On hetki, Ystävän laulu ja instrumentaalina My way . Sitten olikin voileipäkahvien vuoro.

Yllätysnumerona Tarmo Typpi esitti runon "Kolme serkusta". Yllätyksenä oli se, että runo oli tekoälyn luoma ja Tarmon korjailema. Sen jälkeen Raivo Savik puhui ihmiselämän aikajaksoista ja elämän kauneudesta.

Raivo Savik soittaa viulua

Maija Pesonen-Kareinen ja Raivo Savik esittivät musiikkia ja yhteislauluna laulettiin "Monia vuosia".  Seurasi ruusujen jako. Kaikkiaan 14 yhdistyksemme jäsentä oli kutsuttu juhlaamme saamaan ruusun, mutta paikalle oli tullut vain 6 ruusun saajaa. Vanhin heistä oli 95-vuotias ja nuorin 70-vuotias. Ja he saivat yhteislauluna onnittelut "Paljon onnea vaan". Olavi Juvonen  yksi ruusujen saajista, piti puheen. Oli kakkukahvien aika.

Maija Pesonen-Kareinen soittaa pianoa ja Olavi Juvonen laulaa

Kakkua sulateltiin sitten musiikilla. Olavi Juvonen lauloi kesäisen italialaisperäisen laulelman "O sole mio". Yhteislauluna  laulettiin jouluinen "Kodin kynttilät" ja "Kultainen nuoruus". Olavi Juvonen johdatteli meidät lauluun "Kuolleet lehdet" . Raivo Savikin johdatteli meitä jouluun laululla "Adamin joululaulu" ja Olavi Juvonen laululla "Maa on niin kaunis".

Kuvassa Maija Pesonen-Kareinen ja Ruusujuhlaa juontanut Tarmo Typpi

Kokoontumisemme lopuksi ruusun saivat Maija Pesonen-Kareinen, Raivo Savik ja Sirkka Haapalainen. Sirkka avustajineen hoiti meille kahvitarjoilun. Viimeisen ruusun sai varapuheenjohtajamme Tarmo Typpi, joka tällä kertaa hoiteli puheenjohtajan hommia Kaarina Oinosen ääniongelmien takia.

Videoita Ruusujuhlasta

Teksti ja videot: Tarmo Typpi

Ohessa linkki videoihin. Ensimmäisessä Raivo Savik johtaa yhteislauluna kappaleen On hetki. Toisena on Ystävän laulu.  Seuraavaksi Raivo soittaa viululla kappaleen My way ja viimeisessä Kuolleet lehdet yhteislauluna Olavi Juvosen johdolla.  Maija Pesonen-Kareinen oli kaikissa säestäjänä. Videointi Tarmo Typpi - Avaa linkki tästä