23.11.2023 Elonsiivous

28.11.2023  Kuvat ja teksti: Eero M Ylitupa

Torstaina 23.11.2023 kokoonnuimme Maunulan kirkolle katsomaan kahden Helsingin kaupungin teatterin näyttelijän teatteriesitystä nimeltään "Elonsiivous". Ennakkotiedoista poiketen kokoonnuimme kirkon Yläsalissa näyttelijöiden toivomuksesta. Tosin siellä kaikki 31 läsnä ollutta katsojaa eivät välttämättä nähneet esitystä parhaiten.  Näytelmässä esiintyi Leena Rapola Raisan roolissa ja Marjut Toivanen Ainon roolissa. Ajatus eläkeläisyydestä ei ollut heillekään kovin vieras asia. Toivanen oli jo kuluvana syksynä jäänyt eläkkeelle ja Rapola jää ensi vuonna.

Näytelmä kertoi kahdesta eläkeläisestä - Ainosta ja Raisasta. He asuvat kerrostaloasunnossa toistensa naapureina. Yhteinen saunavuoro, yhteinen sanolehtitilaus, tarkistuskäynnit ja yhteiset pullapitkot yhdistivät heitä. Mitä elämä olisikaan ilman pitkiä yhteisiä iltapäiviä keskustelujen ja tanssihaaveiden siivittämänä?

Ihan mukava näytelmä. Ehkä siitä olisi voinut ottaa oppiakin - ei aina kannata olla yksin. Kuolinsiivouksen sijaan voi myös suorittaa elonsiivousta.

Kuvassa näytelmän päätyttyä Leena Rapola (Raisa) vasemmalla ja Marjut Toivanen (Aino) oikealla.