9.11.2023 Osteopatiaa

15.11.2023 / Teksti ja kuvat: Eero M Ylitupa

Osteopaatit Reena Immonen (vas) ja Riina Huhtanen esittelivät meille osteopatiaa

Maunulan Seudun Eläkkeensaajien kokouksessa 9.11.2023 vierailijoina olivat osteopaatit Riina Huhtanen ja Reena Immonen Oulunkylän Vekarasta. He esittelivät osteopatiaa sekä antoivat lyhyitä osteopaattisia hoitoja arvotuille yhdistyksemme jäsenille. Paikalla oli 23 jäsentämme.

Samaan aikaan kun toisia hoivattiin osteopatialla, toiset nauttivat kakkukahveja

Vierailijamme antavat Oulunkylän Vekara nimisessä hoitoyrityksessään hoitoja koko perheelle. Heillä käy paljon myös lapsia hoidossa. He ovat Valviran hyväksymiä osteopaatteja. Heidän hoitonsa ei kuitenkaan ole Kela-korvattavia hoitoja.

Aluksi arvottiin halukkaista kuusi lyhyen hoitojakson saavaa jäsentämme. Kun toisia jäseniä hoidettiin osteopatialla, toiset nauttivat kahvia ja Oulunkylän seurakunnan tarjoamaa kakkua. Kakkutarjoilun saimme anteeksipyyntönä viikkoa aikaisemmin kokouksessamme tapahtuneeseen kokoustilojen varausvirheeseen. Kiitos! Kyllä mahtava kakkuviipale maistui.

Riina Huhtanen hoivaa varapuheenjohtajamme Tarmo Typen niskavaivoja osteopatialla.

Mitä on osteopatia?

Osteopatiassa käytetään erilaisia mobilisaatio-, manipulaatio- ja pehmytkudoskäsittelyitä. Hoito tehdään käsin.  Sen tarkoituksena on palauttaa sekä parantaa kehon toimintakykyä ja hermoston kiputiloja sekä toimintahäiriöitä käsittelemällä niveliä, lihaksia ja lihaskalvoja.

Osteopaattien koulutus on hyvin kattava ja osaaminen tuki- ja liikuntaelinten hoitamisessa korkeatasoista. Koulutuksessa panostetaan käsin tehtävään kehon rakenteiden tutkimiseen ja tunnusteluun.

Osteopatiasta saa apua selkäkipuun ja selän jäykkyyteen. Niska- ja hartiaseudun jännitykseen sekä kipuun voidaan vaikuttaa. Myös olkapään, polven, jalkaterän ja lonkan kiputiloihin osteopatia auttaa. Lisäksi voidaan vaikuttaa päänsärkyyn ja migreeniin, lihaskireyteen sekä erilaisiin hermoston kipuihin.

Osteopaatit hoitavat myös urheiluvammoja ja ylirasitustiloja. Vaivojen hoitamiseen riittää useimmiten muutama hoitokerta, mutta pidempikestoisissa kivuissa voidaan hoitoja tarvita enemmän.

Tarmo Typpi Riina Huhtasen hoivassa.