Olimme retkellä grilliravintolassa 4.5.2023

5.5.2023 / Kuvat ja tekstit: Eero M Ylitupa

Maunulan seudun seniorit tekivät ruokaisan retken grilliravintola El Toritoon vapun jatkoiksi 4.5.2023. Ravintola toki on Maunulassa Maunulataloa vastapäätä, joten ihan villiin luontoon ei tarvinnut mennä.

Paikalla oli 28 yhdistyksemme jäsentä. Tarjolla oli grillattua lihaa ns. punaisen lihan ja kanan muodossa ranskalaisilla perunoilla mausteineen sekä kahvit.

Puheenjohtajamme Kaarina Oinonen houkutteli meitä lähtemään syksyllä nelipäiväiselle reissulle Imatran kylpylähotelliin kylpemään ja syyslomailemaan.

Kuvassa seisoo punaisessa pikkutakissa Maunulan Seudun Eläkkeensaajat ry:n puheenjohtaja Kaarina Oinonen.

Mutta nyt olimme Maunulassa ja grilliravintola El Toritossa. En käy väittämään, että Maunula olisi jotenkin poikkeuksellinen kovan onnen paikka. Vesakkotien muumiovuokralainen toki muistetaan. Ravintolan, jossa nyt olemme, perustaminen on kyllä ollut varsin kovan onnen kokemus. Se sijaitsee Helsingin kaupungin asumisoikeustalossa Tammiontie 1.

Ravintolan perustajat saivat Helsingin kaupungilta liiketilan ravintolan perustamista varten. Siispä töihin ja hankkimaan ravintolan tarvitsemaa kalustoa. Ja valmista tuli. Puuttui vain viranomaisten lupa ravintolan avaamiseen. Sitten tulikin mutkia matkaan. Täällähän on vain yksi WC. Ravintolassa täytyy olla vähintään kaksi veskiä. Niinpä ravintola jäi avaamatta.

Aikanaan vessa-asiakin saatiin kuntoon. Siispä ravintola avattiin. Liiketilaa ei oltu ajateltu ravintolakäyttöön, eikä myöskään sen ilmastointia. Kerrostalon asukkaat valittivat, että ravintolan grillaus- ja ruoanlaittokäryt tulevat asukkaiden huoneistoihin. Edessä oli ilmastointiremontti. Ja aikanaan ilmastointiremonttikin saatiin valmiiksi.

Siispä taas avaamaan ravintolaa. Mutta kova onni jatkui. Tilan sulakkeet poksahtelivat pois päältä, sillä liiketilan sähköjä ei oltu vedetty ajatellen tilan ravintolakäyttöä. Arvaat varmaankin, että edessä oli sähköremontti. Aikanaan sekin valmistui. Vihdoin kahden vuoden remonttien jälkeen ravintola saatiin avattua.

Nyt tuosta tapahtumasta on toista vuotta ja me Maunulan seudun eläkeläiset olemme täällä ruokailemassa.